ΙSBN  978 960 527 658 4

Αρ. Σελίδων: 158

Εξώφυλλο: MOEBIUS DESIGN

Τιμή: 17,00 $ CA

Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ, Αθήνα, Ελλάς

Ημερομηνία έκδοσης: Όκτωβριίος 2011

Μέγεθος: 17X25 cm

Τόμοι: 1

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

 

Η ιδιαιτερότητα του βιβλίου συτού έγκειται στο ότι είναι δίγλωσσο και αλληλομεταφρασμένο. Περιέχει ένα σύνολο ποιητικών κειμένων που κατά την στιγμή της έμπνευσής τους γράφτηκαν σε μια από δύο διαφορετικές γλώσσες. Αυτές είναι τα ελληνικά ή τα αγγλικά. Για να μπορέσουν τα κείμενα αυτά να συνυπάρξουν σε ένα βιβλίο και κάτω από το όνομα του ίδιου συγγραφέα, δεν ύπήρχε άλλος τρόπος παρά να γραφτούν στην πρωταρχική τους γλώσσα και στη συνέχεια να μεταφρασθούν παράλληλα στην δεύτερη γλώσσα. Το ποιητικό υλικό του βιβλίου είναι μοιρασμένο σε τρία μέρη ανάλογα με το περιεχόμενο που το χαρακτηρίζει. Το πρώτο μέρος περιέχει ποιήματα, το δεύτερο ελεγείες αφιερωμένες στο Ολοκαύτωμα κα το τρίτο ποιητικούς στοχασμούς. Οι τελευταίοι αποτελούν έναν ιδιάζοντα τρόπο γραφής που συνδυάζει ποίηση και ψυχολογία. Γράφτηκαν με σκοπό την διερεύνηση ανθρωπίνων προβλημάτων και την δυνατότητα ανεύρεσης εφικτών και θετικών λύσεων. Ο Κατάλογος κειμένων και οι ιδιαιτερότητές τους, στο πίσω μέρος του βιβλίου, επιτρέπει στον αναγνώστη να προσανατολισθεί σχετικά με την γλώσσα γραφής και τα άλλα χαρακτηριστκά των ποιητικών κειμένων.

Poems and poetic reflections

of self-enhancement

Ποιήματα και ποιητικοί στοχασμοί

ψυχικής ανάτασης

ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΥ    /    ECHOES OF THE SOUL AND THE MIND

 Θερμή προσωπική ευχή

 

«Εύχομαι οι θετικές ιδέες και τα μηνύματα που πηγάζουν από τους ποιητικούς μου στοχασμούς να ανθίσουν στην ψυχή και στο νου του αναγνώστη, με τον ίδιο τρόπο που υπαινίσσεται το μπουμπούκι στο εξώφυλλο αυτού του βιβλίου.»

Felicity Mat

Η ποίηση και η πρόζα είναι δημιουργήματα του λόγου μέσα από τα οποία ο συγγραφέας εκφράζει ιδέες, εντυπώσεις και συναισθήματα που καλλιεργούν την ανθρώπινη ψυχή και διευρύνουν τον ψυχικό κόσμο. Διαβάζοντάς τα, ο αναγνώστης ταυτίζετα με τα γραπτά του συγγραφέα και είται διαλέγει να τα υιοθετήσει, είται αποφασίζει να τα εγκαταλείψει στη λήθη και να τα αντικαταστήσει με τις προσωπικές του ιδέες, εντυπώσεις και συναισθήματα. Αυτή η ψυχολογική πορεία καταλήγει συνήθως σε εμπλουτισμό του ψυχικού κόσμου και ελπίζουμε στην βελτίωση της προσωπικότητας. Η επιδίωξη ευαισθητοποίησης του αναγνώστη που συνοδεύεται από αυτή την ανθρώπινη πορεία και τα θετικά αποτελέσματα που μπορούν να επιτευχθούν, είναι μερικοί από τους λόγους που το βιβλίο αυτό γράφτηκε. Έχοντας υπ’οψη όλα αυτά, σας παρουσιάζω το δίγλωσσο βιβλίο ποιημάτων μου.

Συγγραφέας: FELICITY MAT